Welke hulp kun je krijgen na seksueel geweld?

Het CSG kan je helpen!In Nederland hebben we het Centrum Seksueel Geweld (CSG), vertegenwoordigd op 16 locaties verspreid door heel Nederland. De verspreiding is zo geregeld dat iedereen binnen een uur bij een CSG terecht moet kunnen. En dat is belangrijk, want ook na seksueel geweld telt de snelheid waarmee je geholpen kunt worden.

Maar niet alleen de snelheid, ook hoe je geholpen wordt, is bij seksueel geweld van levengsbelang. Daarom zijn de belangrijkste expertises die nodig zijn, gebundeld bij het CSG.

Een tijdje terug was ik bij een congres van een van de CSG’s in Nederland. Daar werd heel duidelijk uitgelegd wat er gebeurt als je naar een CSG gaat. Ik wilde daar een blog over schrijven, maar nu heeft het CSG zelf iets veel beters: een plaat waarop duidelijk staat wat de stappen zijn in het proces.

Als je de plaat bekijkt, heb je een idee wat het CSG voor je kan betekenen. Dat is niet alleen handig voor jezelf, mocht je het ooit nodig hebben. Maar ook als iemand die je kent te maken krijgt met seksueel geweld, is het handig als jij weet waar je terecht kunt. Neem daarom vast een kijkje op de plaat of op de website, en zet het nummer van het CSG in je telefoon!

Bekijk de hele plaat hier

Hier ga je naar de site van het CSG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *