over udemushi

De trainer van udemushi, Valeer Damen

Mijn naam is Valeer Damen. Ik geloof dat ieder mens van nature in staat is voor zichzelf op te komen en zichzelf te verdedigen. De basis ligt al in jezelf, maar er zijn helaas een aantal manieren waarop die natuurlijke vaardigheid wordt onderdrukt. Aan de hand van wat ik bij verschillende leraren heb geleerd, heb ik een manier ontwikkeld jou te helpen die vaardigheid weer terug te krijgen.

Ik ben ooit begonnen met karate. Dat heb ik twee jaar gedaan. Daarna heb ik 16 jaar lang de Japanse zwaardvechttechniek iaido beoefend. In 2010 begon ik met de Chinese gevechtskunst tai ji quan. Daarvan beoefen ik de oude Yang-stijl bij Thierry Alibert, gouden medaillist in wushu, en beoefenaar van karate en Chinees en westers boksen.

Bij hem heb ik ook het Systema ontdekt, de Russische zelfverdedigingsmethode gebaseerd op minimaal krachtgebruik. Twee jaar lang heb ik Systema elke week met een grotere, sterkere en zwaardere tegenstander getraind. Tevens volgde ik seminars bij Sinicha Jeftic en Arkadiy Kadochnikov.

Toen ik kennismaakte met de trainingsmethoden van Sgt Rory Miller, vielen de principes waar ik in eerdere disciplines mee gewerkt heb, op hun plek. Na enkele van zijn boeken te hebben gelezen, ben ik op zoek gegaan naar zoveel mogelijk kennis en onderzoek over hoe seksueel geweld en huiselijk geweld daadwerkelijk plaatsvinden. Ik ben ook gaan praten met professionals in de hulpverlening, om te leren van hun kijk op geweld.

Op basis van vele uren training en onderwijs, op basis van onderzoeken en analyses, en op basis van ervaring met lesgeven in verschillende disciplines, onderwijs ik een vorm van zelfverdediging voor vrouwen die een complete basis biedt, met de nadruk op preventie.

In 2011 startte ik met mijn school, udemushi. Ik geef met veel plezier les. Lesgeven in zelfverdediging voor vrouwen betekent mogen werken met de dapperste mensen op aarde. Ook is het een nooit ophoudende ontwikkeling. Oprecht lesgeven in dit vak betekent jezelf blijven bijscholen, blijven volgen wat er in het vak en in de zorg gebeurt, en je lessen te vormen aan de hand van de laatste stand van de wetenschap.

udemushi zelfverdediging
udemushi@freedom.nl
06 107 049 06
KvK nummer 53805852
Postadres:
Kanaalstraat 22-H
3531CK Utrecht
Algemene voorwaarden
Privacy

© Valeer Damen 2018
Foto © Gerry van der Laan 2012