veelgestelde vragen

Ik zit in een relatie met een man en ik vertrouw het niet helemaal. Wat nu?
Lees mijn lijst met belangrijker waarschuwingssignalen. Onderaan de lijst staat ook een adres dat je kan helpen. Lees wel op je eigen tablet of computer waar hij niet bij kan, of gebruik “private browsing” – een optie van je internetprogramma.

Wat moet ik doen als ik verkracht ben?
Als je bent verkracht of aangerand, kun je terecht bij het Centrum Seksueel Geweld. Zij staan klaar om je te helpen. Je kunt ook ze ook 24 uur per dag bellen op 0800-0188.

Wat voor soort vrouwen komen er bij jou op les?
Alle soorten vrouwen! In deze blogpost kun je lezen voor wie mijn lessen zijn.

Hoe zien de lessen eruit?
De meeste lessen beginnen met een beetje theorie, bijvoorbeeld over hoe een aanval wordt opgebouwd, over daders of over angst. Daarna gaan we een paar praktische oefeningen doen. Doelgericht leren slaan, je positie blijven verbeteren in een gevecht, of effectief gebruik maken van je kracht. De lessen zijn logisch opgebouwd: elke week behandelen we een bepaald onderwerp, en de volgende week gaan we daarop verder.

Er staat ‘fysieke technieken’. Betekent dat dat we moeten vechten?
We gaan niet op elkaar in lopen slaan en schoppen. Dit is geen militair trainingskamp. We gebruiken een oefenmethode die veilig is, maar waarbij je wel alles kunt oefenen wat je nodig hebt.

Ik ben niet zo sterk. Kan ik wel meedoen?
Natuurlijk! Bij udemushi is kracht niet een vereiste.

Moeten we veel over gevoelens enzo praten?
Nee hoor, dit is een heel praktische cursus. We gaan direct aan de slag met leren en oefenen. Je hoeft niets over jezelf te vertellen als je dat niet wilt.

Kan ik ook een proefles volgen?
Ja, dat kan. Bij elke eerste les van een cursus kun je meedoen voor 10 euro. Schrijf je van tevoren wel even in; dat kan via het contactformulier onderaan deze pagina. Wil je doorgaan met de cursus, dan betaal je het normale tarief en hoef je de 10 euro voor de proefles niet te betalen.

Kan ik ook les nemen met mijn (sport-)club/team/werk?
Ja, dat kan. De mogelijkheden en kosten hangen af van het aantal deelnemers, de tijden, de locatie, etc. Neem gerust contact op via het formulier onder aan deze pagina, en vraag naar de mogelijkheden.

Wat betekent ‘udemushi’?
Udemushi is de Japanse benaming van het beestje in mijn logo. Het woord bestaat uit 2 karakters: ‘ude’ (腕) en ‘mushi’ (虫). Een ‘mushi’ is een klein beestje. ‘Ude’ betekent ‘de arm’, ‘vaardigheid’, ‘bekwaamheid’… Udemushi is klein maar bekwaam. Als udemushi het kan, kan jij het ook.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via telefoon op 06 107 049 06, of via onderstaand formulier. Geen antwoord ontvangen? Controleer je spam of junk mailbox.

Je naam*

Je e-mailadres*

Je telefoonnummer

Onderwerp*

Je vraag*

Verificatie* captcha
(typ bovenstaande tekens)