algemene voorwaarden

Ik wil veilig en prettig les kunnen geven aan iedereen. Daarom heb ik een paar regels.

1    Meedoen aan de lessen

1.1    Alle kosten verbonden aan een cursus dienen uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus te zijn voldaan. Je betaling is tegelijk je inschrijfbevestiging.

1.2    Als je 2 weken voor de eerste les nog niet betaald hebt, kan het zijn dat je niet meer mee kunt doen.

1.3    Voor elke cursus is, in verband met de kosten, een minimum aantal deelnemers vereist. Als een cursus niet door kan blijken te gaan door een onvoldoende aantal deelnemers, zal udemushi dat uiterlijk 2 weken van tevoren laten weten. Je geld krijg je dan natuurlijk terug.

1.4    Tot 3 weken van tevoren kun je je geld nog terugkrijgen als je besluit niet mee te doen. Daarna is het niet meer mogelijk, want anders kan ik niet inschatten of een cursus door kan gaan of niet. Dat levert voor iedereen teveel onzekerheid op.

1.5 Als je gebruik wilt maken van de U-pas, moet ik bij de eerste les je U-pas kunnen scannen.

2    Veiligheid

2.1    Armbanden, kettinkjes en andere sierraden kunnen gevaarlijk zijn tijdens de les. Voor je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen, mag je die niet dragen.

2.1.1 Stop je spulletjes wel goed weg! udemushi kan geen aansprakelijkheid accepteren voor het geval je ergens iets laat liggen of dat er iemand iets steelt.

2.1.2 Het kan zijn dat je kleding het zwaar te verduren krijgt tijdens de les. We zijn tenslotte aan het oefenen voor als iemand iets naars bij je wil doen. Kapotte kleding kan ik niet vergoeden.

2.2 Als je geblesseerd bent, zeg het dan even voor de les. Dan kijken we samen wat je wel en niet kunt doen, zodat we je genezing niet in de weg staan.

2.3    Je hebt een aansprakelijkheidsverzekering nodig tijdens de trainingen.

2.4    udemushi kan geen aansprakelijkheid accepteren voor wat je allemaal doet met de dingen die je in de les leert. Ik ga nu al jaren verstandig om met de kennis die ik heb, en ik hoop dat jij dat ook doet.

2.5    udemushi kan geen aansprakelijkheid accepteren als je wat je geleerd hebt niet goed genoeg of te goed in de praktijk hebt gebracht. Ik leer je dingen die naar mijn inschatting het beste bij jou en bij de situatie passen. Er zijn geen garanties in het leven.

2.6    udemushi kan geen aansprakelijkheid accepteren voor psychisch of lichamelijk letsel dat je oploopt tijdens de lessen. Tenzij het aan “grove schuld of ernstige nalatigheid” (zoals dat heet) van mij ligt, natuurlijk. We gaan niet full-contact sparren of andere rare dingen doen, maar het kan gebeuren dat je een keer een blauwe plek oploopt of dat je knokkels wat rood worden als je op een stootkussen hebt geslagen. Dat hoort er ook wel een beetje bij.

2.7 Om mee te doen aan de lessen is het verplicht om volledig gevaccineerd te zijn tegen COVID-19 of andere ernstige, makkelijk overdraagbare ziektes. Kom niet naar de les als je een ziekte hebt die makkelijk overgedragen kan worden. Bij zelfverdediging is het niet mogelijk om 1,5m afstand te houden; je zult in elkaars ruimte zitten en elkaar aanraken. Dat brengt een risico met zich mee en daarom vraag ik je dat risico voor je medesporters zo klein mogelijk te maken.

3    Privacy

3.1    udemushi gaat je gegevens niet openbaar maken of verkopen. Punt.

3.2    udemushi zou misschien gegevens over je aan de politie moeten geven als dat wettelijk verplicht is.

3.3    Alles wat je in de les vertelt, zal ik behandelen als vertrouwelijk. Mocht wat je verteld hebt van algemeen nut zijn om anderen te helpen, dan kan ik die informatie gebruiken in blogposts of verdere lessen, maar dat zal dan altijd anoniem zijn.

3.4    In ruil daarvoor vraag ik van jou ook dat je niet met naam doorvertelt wat je medeleerlingen in de les vertellen – of wat ik vertel. Op die manier kan iedereen zich veilig genoeg voelen om iets persoonlijks te durven vertellen.

3.5    Ga niet alles wat je hebt geleerd demonstreren aan vrienden, familie en kennissen. Hou het lekker voor jezelf, dat is voor iedereen het beste.